Ježečci s mandlemi

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
39× přidáno do oblíbených

Z hladké mouky, cukru, tuku (Hera nebo máslo), žloutku vyperacujeme těsto. /asi 35 kousků/ Rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu vtlačíme do formiček na ořechy, z druhé vykrájíme oválky. Oboje upečeme na 175°C. Rozehřejeme čokoládu, na spodní oválek pomocí čokoládky přilepíme půlku mandličky. Zádíčka ježečka namočíme do rozehřáté čokolády a hned do kokosu a přiložíme na mandličku. Do zdobícího sáčku dáme čokoládu a uděláme očička a čumáček /celkem je to asi 35 kousků/.

Komentáře a dotazy…