Jehněčí špíz v jogurtu

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Smíchejte 100 g bílého jogurtu s utřeným česnekem, 1 lžící citronové šťávy, nasekanou mátou, olivovým olejem (1 lžíce) a kořením. Na kousky nakrájené maso dejte do marinády, zlehka promíchejte a pak nechte ještě alespoň dvě hodiny marinovat v chladničce. Tzatziky: Okurku si nastrouhejte, prosolte a nechte ji okapat v cedníku. Jogurt (300 ml) smíchejte s olejem, lžící citronové šťávy a směsí na tzaziky. K tomu přidejte okurku a promíchejte. Cibule a papriku nakrájejte a napíchejte s masem na špízy. Ty pak ze všech stran opečte na grilu a podávejte s tzatziky.

Komentáře a dotazy…