Jak na linecké cukroví

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Ingredience

Aby se těsto dobře vypichovalo, formičky musí být suché, občas je lehce vtlačit do mouky. Tvary vypichovat těsně vedle sebe, protože při každém novém hnětení se do zbytku těsta vpracuje další mouka a cukroví už není tak křehké. Těsto se dá místo mouky poprášit najemno mletými mandlemi. Aby těsto při pečení nepraskalo, dá se do trouby hrnek s vodou (pára uzavře póry těsta). Plech během pečení jednotlivých druhů cukroví raději nemýt, jen vytřít ubrouskem. Zabrání se tak případnému připalování cukroví. Cukroví zvláční, když ho uložíme do nádoby spolu s plátkem jablka zabaleným do ubrousku.

Komentáře a dotazy…