Jahodovo-banánová zmrzlina

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Oloupaný banán a oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme cukr (50 g), citronovou šťávu a jogurt a vše rozmixujeme na hladký krém. Pomalu ho nalijeme do zapnutého vychlazeného zmrzlinového strojku, za stálého míchání necháme krém ztuhnout, pak ho přelijeme do misky a uložíme v mrazničce. Nemáme-li zmrzlinový strojek, nalijeme krém do plastikové nádoby s víkem, uložíme na několik hodin v mrazničce a průběžně, každých asi 20 minut, seškrábneme namrzlou vrstvu ze stěn nádoby a zmrzlinu promícháme. Jahody očistíme, rozmixujeme s cukrem (80 g) a mlékem a necháme zmrazit stejným způsobem, jako banánový krém. Obě zmrzliny rozdělíme do misek a jen lehce promícháme, aby se příliš nepromísily. Podáváme ihned.

Komentáře a dotazy…