Jáhlové třepáčky

Autor receptu: ladislava.jankovska (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Jáhly namočíme ve vodě a necháme je lehce nabobtnat, pak přilijeme vodu a sůl a vaříme do měkka. Přebytečnou vodu slijeme. Necháme trochu vystydnout. Pak přidáme utřený česnek, mouku, koření, vejce, zamícháme, necháme chvilku odpočinout, a tvoříme malé placičky, které smažíme na sádle a olivovém oleji do zlatova. Okapat na ubrousku. Lze jíst jako příloha ke guláši a pod. i samostatně s mrkvovým salátem, kompotem, rajským či okurkovým salátem. Nepřilnavá pánev. Jáhly jsou velmi zdravé a lze z nich vymyslet sladká i slaná jídla.

Komentáře a dotazy…