Indické rizoto (Kičrí)

Autor receptu: kyschu (69 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Nízkokalorické
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Rozehřejte ghí nebo olej a osmažte kmínová semínka, čili a zázvor. Když přestanoou prskat, přidejte mletý kmín a asafoetidu. Po několika vteřinách přidejte nakrájené brambory a růžičky květáku. Zeleninu asi 4 až 5 minut obracejte vařečkou, dokud se na ní neobjeví hnědé skvrny. Potom přidejte dál a rýži a osmahněte asi minutu. Přidejte vodu, sůl, kurkumu, rajčata a přiveďte do varu. Snižte teplotu a vařte zpola zakryté 30 až 40 minut až je dál měkký. Potom přidejte citrónovou šťávu a při velmi nízké teplotě ještě povařte, dokud luštěniny a rýže neabsorbují veškerou vodu. Nakonec přidejte pepř a jemně zamíchejte.

Komentáře a dotazy…