Hříbková omáčka

Autor receptu: Peggy89 (27 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Jednu menší cibuli si nakrájíme na malé kostičky a lehce je osmahneme, potom zalijeme asi litrem a půl vody. Přidáme 10 kuliček nového koření, 10 pepře, 2 menší bobkové listy a trošku koření na vepřovou pečeni, někdy přidávám i trochu vegety. Nakonec přidáme masox a necháme asi 15-20 minut povařit. Potom zcedíme, cibili propasíruji do vody a přidám hřiby, k tomu kápnu trošičku octu, trochu posolím a nechám opět 15-20 minut vařit. Potom opět přecedím a hříbky si dám bokem. Vodu dochutím solí a kořením na vepřovou pečeni. Přileju smetanu, nedávám ji uplně celou (podle chuti) a nakonec zahustím moukou - té dávám taky podle potřeby. Hotovou omáčku ještě přecedím ať v ní nejsou hrudky a potom přidám hříbky které jsem dala bokem. Může se podávát s vajíčkem nebo třeba masem. Většinou k ní dáváme knedlík ale můžou být i brambory.

Komentáře a dotazy…