Hovězí roštěná

Autor receptu: Shades (3 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
43× přidáno do oblíbených

Hovězí maso nakrájíme na plátky, nařízneme a naklepeme po obou stranách. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a potřeme plnotučnou hořčičí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si hrnec a na sádle či oleji osmažíme cibulku do zlatova. Potom na cibulce opečeme maso po obou stranách, podlijeme vařící vodou a přidáme kostičku masoxu. Pod pokličkou dusíme zhruba 70 minut dokud maso není měkké. Během vaření podle potřeby podléváme vodou. Na zahuštění si do hrnečku naliji asi 100ml studené vody a přidáme 3 lžíce hladké mouky. Vyndáme maso a omáčku zahustíme a necháme ještě povařit cca 15 minut. Jako přílohu podáváme rýži. Dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…