Hovězí po provensálsku

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Maso nakrájet na kostky, dát do mísy s bobkovými listy, tymiánem, česnekem, solí a pepřem. Bílé víno smíchat s koňakem a olivovým olejem, zálivku nalít na maso a nechat asi 12 hodin v lednici odležet. Syrové sádlo nakrájet na kostičky, mrkev nakrájet na kousky velikosti masa, oloupaná rajčata a cibuli pokrájet. Do zapékací formy dát kostičky sádla a na ně dát ve vrstvách maso (vč.nálevu), zeleninu a cibuli. Vrstvy prosypávatn směsí petrželky, rozmarýnu a majoránky. |Péct cca 2 hodiny na 180°C, během pečení podlévat teplou vodou. Nakonec přidat pokrájené olivy a nechat prohřát, zdobit bylinkami.

Komentáře a dotazy…