Hovězí na způsob zvěřiny

Autor receptu: petra.stefanova.7 (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Na rozpáleném oleji zpěníme půlku nadrobno nakrájené cibule. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a vše osmažíme. Na směs dáme na menší kousky nakrájené a naklepané maso, krátce ho osmažíme z obou stran, ochutíme solí a pepřem. Hovězí dusíme tak dlouho, dokud se šťáva z masa nevydusí. Dále zaprášíme moukou, kterou necháme osmahnout a za stálého míchání podléváme vodou na potřebné množství šťávy. Nakonec maso zasypeme druhou polovinou pokrájené cibule, přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, hořčici, marmeládu a vše dusíme asi 40 minut. Když je maso měkké, vmícháme do hotové šťávy s masem víno a smetanu. Prohřejeme, ale už nevaříme. Hovězí na způsob zvěřiny podáváme s přílohou podle chuti.

Komentáře a dotazy…