Hovězí maso dušené v tlakovém hrnci

Autor receptu: evahu (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
21× přidáno do oblíbených

Maso nakrájíme na plátky asi 5 mm silné, mírně osolíme, opepříme, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji z obou dvou stran opečeme. Maso dáme do tlakového hrnce i s výpekem, zalijeme vodou asi 500 - 600 ml, přidáme rozdrobený bujón, koření, česnek nakrájený na plátky, hrnec uzavřeme a dusíme od bodu varu 30 minut - podle toho jaké máme maso. Měkké maso vytáhneme a pokud chceme mít více šťávy přidáme vodu, zahustíme škrobem rozmíchaným v trošce vody, krátce povaříme a podle chuti dosolíme a dokořeníme. Pokud zaléváme maso vývarem, nedáváme bujón. Příloha: rýže, brambor, zelenina.

Komentáře a dotazy…