Hovězí líčka nadivoko

Autor receptu: david.kruml.1 (96 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Omyté maso opepříme, zasypeme zeleninou nakrájenou na kostky a zalijeme vínem. Z koření si uděláme odvar a přilijeme k masu. Necháme 2 dny v lednici občas maso otočit. Potom maso vytáhneme z láku, osušíme, osolíme a ze všech stran orestujeme na sádle ze všech stran. Maso dáme do tepla a na tuku osmažíme scezenou zeleninu, přidáme protlak ještě chvíli restujeme aby pustil barvu. Maso vrátíme do hrnce a zalijeme lákem ve kterém jsme nakládaly maso, přilijeme vodu nebo vývar a dusíme do měkka. Až je maso měkké tak ho vytáhneme a zeleninu rozmixujeme, ale ne úplně dohladka, je lepší když tam zůstanou kousky zeleniny, ale to už je na vlastní chuti. Já to mám nejraději s těstovinama, ale dobrý je i knedlík.

Komentáře a dotazy…