Hovězí jazyk se sladkou omáčkou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Jazyk omyjeme, zalijeme osolenou vodou a pomalu vaříme doměkka (čerstvý jazyk se vaří až 3 hodiny, vaření o něco urychlíme když použijeme tlakový hrnec). Zeleninu a koření přidáme až ke konci varu. Uvařený jazyk ponoříme do studené vody a pak oloupeme. Nakrájíme ho na plátky a odložíme stranou. Z másla a mouky připravíme tmavší jíšku, zalijeme ji vývarem z jazyka a dobře promícháme. Přidáme perník, citronovou kůru a šťávu. Vaříme dokud omáčka nezhoustne. Pak vložíme zkaramelizovaný cukr a procedíme. Přisypeme omyté a spařené rozinky, povaříme a do omáčky vrátíme nakrájený jazyk. Krátce ho prohřejeme a podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře a dotazy…