Hovězí játra na smetaně s okurkou

Autor receptu: JanaB (518 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Na rozehřátém oleji krátce orestujeme nakrájená játra. Přiklopíme poklicí a nejprve dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení přidáme bobkový list, nové koření a dusíme za občasného podlévání vodou do měkka. K měkkým játrům přidáme okurky nakrájené na kostičky a podle potřeby zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Hustou omáčku provaříme, přidáme bujón a po jeho rozpuštění přidáme smetanu. Necháme přejít varem a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.

Komentáře a dotazy…