Hovězí guláš bratislavský

Autor receptu: MojnarovaM. (243 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Kostky očištěného masa osolíme, opepříme a necháme odležet. Mezitím na polovině dávky oleje podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme polovinu dávky očištěné kořenové zeleniny nakrájené na kostičky a osmahneme. Pak vložíme maso. Prudce je opečeme, přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián a na plátky nakrájený oloupaný citron. Zakápneme octem a na mírném ohni dusíme, až maso pustí šťávu. Pak podle potřeby podléváme střídavě bílým vínem a vývarem. Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme jíškou připravenou ze zbytku oleje a hladké mouky. Pak do šťávy přidáme hořčici, smetanu, cukr, dostatečné množství vývaru a dobře rozmícháme. Vaříme asi půl hodiny. Hotovou omáčku procedíme, okyselíme a dosolíme. Zbytek zeleniny, kterou jsme mezitím v osolené vodě uvařili doměkka, nakrájíme na úhledné nudličky a vložíme spolu s kostičkami masa do omáčky. Vše společně prohřejeme a podáváme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře a dotazy…