Hořčicová omáčka s žampiony a pórkem

Autor receptu: mnamka (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Na půlce množství másla necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, když zezlátne zasypeme jí cukrem. Až se cukr rozpustí, přidáme zbytek másla a mouku a vytvoříme zlatavou jíšku. Zalijeme ji vývarem a pořádně metličkou rozšleháme (můžeme i lehce rozmixovat ponorným mixérem) a necháme 15 minut probublávat. Mezitím si na másle nebo oleji do změknutí osmažíme na půlkolečka nakrájený pórek a na menší kusy nebo silnější plátky nakrájené žampiony. Obojí přidáme do omáčky a necháme chvilku povařit. Nakonec přidáme hořčici a podle chuti osolíme a opepříme. Omáčka se dá podávat samotná k pečeným bramborům, hranolkám, atd. nebo se hodí i k plátku masa. Dobrou chuť

Komentáře a dotazy…