Hlávkový salát a sladko-kyselý nálev

Autor receptu: RadimP (28 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Hlávkový salát propláchneme pod tekoucí vodou. Odstraníme spodní listy a celou hlávku košťálem nahoru namočíme do ledové vody do které přidáme trochu octa (vypudí breberky). Vypraný salát rozebereme na jednotlivé listy a znovu propláchneme. Nálev připravíme z litru studené vody, do které nejprve rozmícháme cukr (v octové vodě by se špatně rozpouštěl). Pak přidáme ocet a špetku soli. Vše za míchání necháme rozpustit. Podle chuti přidáme cukr nebo ocet.

Komentáře a dotazy…