Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Gnocchi dáme vařit podle návodu. Když jsou vařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody po nočkách vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme a přidáme do mísy k nokům, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný sýr a vše zalijeme smetanou. Anglickou slaninu nakrájíme na malé nudličky a na rozehřáté pánvi dobře orestujeme. Slaninu vsypeme do cedníku, abychom se zbavili přebytečného vypečeného tuku a okapanou také přimícháme. Připravenou směs rozdělíme po porcích do menších zapékacích misek. Nakonec nakrájíme Blaťácké zlato na malé kostičky a každou porci navrchu posypeme. Zapneme v troubě gril a necháme ho dobře rozehřát, pak misky vložíme pod gril a necháme gnocchi asi 15-20 minut gratinovat dozlatova. Gnocchi servírujeme přímo v zapékacích miskách.

Komentáře a dotazy…