GAZPACHO z Andalusie

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience na 1 džbánek (obsah cca 1,5litru) mnou udané množství berte jako orientační Rajčata musíme nejprve spařit, oloupat a zbavit semínek, papriky prudce ogrilovat až se začnou dělat puchýřky, přikryjeme a necháme zapařit, aby šly také dobře oloupat. Vše pak nakrájíme na větší kusy a jdeme sekat - kuchyňský robot je ideální. Přidáme i sůl a česnek (ten není nezbytný). Přelijeme do džbánku nebo jiné vhodné nádoby a dochutíme kvalitním extra panenským olivovým olejem a vinným octem - obojím nešetříme, ochutnáváme a dolaďujeme si na svou chuť (olivový olej zjemňuje a ocet dodá ten správný říz). . Poté doředíme vodou na takový hustší "džus" a dobře opravdu DOBŘE!! vychladíme několik hodin v lednici! Teplé gazpacho není nic moc.

Komentáře a dotazy…