Gazdovské zemiaky s brynzou

Autor receptu: slavuska (138 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
14× přidáno do oblíbených

Brambory si nakrájíme na plátky(nejlépe takové, co se dají jíst i se slupkou, ale nemusí být), a dáme do osolení vody na 15 minut vařit. Na pánvi na sádle si osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, když začne zlátnout, přidáme pokrájenou anglickou slaninu, a chvíli opékáme. Uvařené brambory vsypeme do zapékací misky, přidáme obsah pánve, a promícháme. Brynzu smícháme s mlékem a vlijemerovnoměrně na směs v zapékací míse. Dáme cca na 25 minut při 200 stupních zapéct. Je to moje nejoblíbenější jídlo slovenské kuchyně.Vaří je v jedné restauraci v Terchové, ráda se tam na ně jednou za pár let vracím. Když se mi už nechce čekat, než pojedu na Slovensko, tak si uvařím doma tyhle, recept jsem tak nějak vymyslela podle toho, co nám v Terchové předložili na talíři :)

Komentáře a dotazy…