Fazolky nakyselo

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Zmrazené či sterilované fazolky, (kdo má možnost doma vypěstovat - dávám pak přednost žluté odrůdě - je jemnější), uvaříme ve vodě téměř do měkka. Sterilované fazolky již jsou ochucené , mražené či čerstvé osolíme a okyselíme hned na začátku vaření, aby nasákly chuť dovnitř. Když jsou téměř měkké, nalijeme mléko, rozkvedlanou mouku a nakonec smetanu. Dochutíme octem, solí a cukrem podle chuti. Podáváme s bramborem a vařenými vejci natvrdo, hodí se i vařené hovězí maso.

Komentáře a dotazy…