Fazole s kapustou

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Přes noc namočíme fazole a druhý den je vaříme v dvojnásobném množství vody, s řasou kombu, bobkovými listem a novým kořením, v papiňáku 45 minut. Na oleji osmažíme proužky cibule. Na konci smažení přidáme jemné proužky 2 plátků zázvoru, špetku pepře, ještě jednou promícháme s cibulkou a přidáme pokrájenou kapustu, sůl a podlijeme vodou nebo vývarem z fazolí, dusíme 15 minut. Nakonec vmícháme uvařené fazole, přebytečnou vodu necháme odejít párou. Hned jak kapustu sundáme z plotny, vmícháme tamari omáčku. Podáváme například s kulatozrnnou rýži, pečenými plátky dýně a kvašenou zeleninou. Pro ty, kteří rádi ostřejší, kapustu posypeme jemnými proužky čerstvého zázvoru.

Komentáře a dotazy…