Dušené telecí maso na mrkvi

Autor receptu: fionka (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Maso umyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky, které osolíme, prudce osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran, vyjmeme a odložíme na teplé místo. V oleji od masa osmahneme nakrájenou mrkev, přidáme cukr, sůl a citrónovou šťávu. Do tohoto základu vložíme telecí maso, podlijeme horkým zeleninovým vývarem a na mírném ohni doměkka dusíme. Během dušení podléváme zeleninovým vývarem tak, aby se mrkev a maso dusily v malém množství tekutiny. Když je maso měkké, šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným s vodou a ještě chvíli dusíme. Podáváme posypané petrželovou natí.

Komentáře a dotazy…