Dušená zelenina k jakémukoliv masu

Autor receptu: jana.remkova.7 (122 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Nízkokalorické
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Na trošce oleje osmahneme nakrouhané, osolené zelí, které zbavíme šťávy. Přidáme nahrubo nastrouhanou kedlubnu, mrkev, protlak, utřený česnek. Osolíme, osladíme, přidáme ocet, nebo lák z okurek podle chuti a necháme pár minut dusit. Stačí 10 minut, aby se nám zelenina nerozvařila. Do hotové směsi nakrájíme na kolečka pórek, promícháme a už nevaříme. Podáváme k různým masům, vynikající je taky jako příloha k bramboráčkům. Poznámka: Pro všechny, kdo se chtějí dobře najíst i bez brambor, rýže, těstovin a knedlíků:-))

Komentáře a dotazy…