Dušená mrkev s vepřovým masem z tlakáče

Autor receptu: snilek21 (32 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Na oleji zprudka osmahneme osolené plátky masa (aby se maso zatáhlo). Podlijeme vodou a dáme do tlakáče. Uzavřeme a dusíme cca 25 minut. Poté necháme tlakáč vychladnout. Maso vyndáme a do vývaru vložíme nastrouhanou mrkev. V tlakáči dusíme cca 15 minut. Poté necháme opět zchladnout a vmícháme trošku mouky rozmíchané ve vodě. Přidáme kousek másla, necháme provařit a můžeme podávat. Kdo chce a nevaří pro děti, může přidat sojovou omáčku - dodá mrkvi jinou chuť. Pokud se vám zdá mrkev málo sladká, lze přisladit. Podáváme s bramborama.

Komentáře a dotazy…