Drobné máslové cukroví - stoletý recept

Autor receptu: kojaníček (50 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
121× přidáno do oblíbených

Proděláme těsto, necháme chvíli v mikrotenovém sáčku odpočinout (půl hodiny až jeden den).Vyválíme placku tak 3 mm silnou a vykrajujeme různé tvary. Těsta je hodně,takže se dá využít jako univerzální, obarvit kakaem, ochutit oříšky, kávou, kokosem atd. Upečené potom slepujeme různými krémy a náplněmi, zdobíme polevami nebo potahovací hmotou (marcipánem) dle fantazie. Ovšem kolečka s rybízovou marmeládou jsou klasika. Používám také jako kolečka pod kokosky. Když na to přijde ( a nepočítám vanilkové rohlíčky), tak z tohoto jediného těsta se dá napéct dobrých deset - dvanáct druhů na Vánoce. Je to recept po mé prababičce cukrářce, opravdu víc než sto let starý.

Komentáře a dotazy…