Domácí vaječný likér

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Ingredience

Na 1 litr vaječňáku budete potřebovat: 1/2 litru čerstvého dobrého mléka, 3 hřebíčky, 1,5 lžičky vanilkového extraktu,1 lžičku extraktu ze skořice ev. 1 lžičku skořice mleté, 6 žloutků, 80g cukru, 1/4 litru lehkého světlého rumu, 1/2 litru smetany, 1/4 lžičky muškátového oříšku Do hrnce nalijte mléko, přidejte hřebíček, 1/2 lžičky vanilkového extraktu a 1 lžičku skořicového, pomalu ohřívejte až převedete mléko do varu. V míse smíchejte žloutky s cukrem a vyšlehejte. Postupně vlívejte horké vanilko-skořicovo-hřebíčkové mléko. Za stálého míchání ohřívejte, asi po 4 minutách začne tekutina houstnout, nenechte ji dosáhnout bodu varu. Přelijte přes sítko (kvůli hřebíčku) a nechte vychladnout asi 1/2 hodiny. Vmíchejte rum, smetanu, 1 lžičku vanilkového extraktu a muškátový oříšek. Přes noc nechte v lednici.

Komentáře a dotazy…