Domácí sýr s bylinkami

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: 4 porce
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 55 min.
+ odležení do druhého dne

Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených
  1. Mléko smíchejte se smetanou a vlijte do kastrolu, přidejte zakysanou smetanu a promíchejte. Pak přiveďte skoro k varu, teplotu snižte, aby se směs přestala vařit. Vlijte ocet a na středním plameni zahřívejte při teplotě 80°C cca 1 minutu, až se tekutina začne srážet. Sundejte z ohně a udržujte teplé, ve vodní lázni a nechte asi 40 minut odstát.
  2. Vysráženou směs osolte a opatrně přeceďte přes cedník vyložený mušelínem. Pak sraženou hmotu zabalte do gázy a vymačkejte zbytek tekutiny. V sítu nechte v chladu odležet do druhého dne.
  3. Pak sýr posypte směsí posekaných bylinek (lze přidat i koření). V bylinkách můžete nechat v chladu ještě odležet.

Komentáře a dotazy…