Domácí šampaňské z květů černého bezu

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Ingredience

Do velké, dokonale čisté nádoby nalijte horkou vodu, vsypte cukr a míchejte tak dlouho dokud se plně nerozpustí. Pak dolijte studenou vodou, tak abyste měli celkem 6 litrů tekutiny. Přidejte vinný ocet, šťávu a kůru ze 4 citronů a omyté květy bezu bez stonků. Promíchejte. Přikryjte plátnem a nechte 2 dny fermentovat. Na hladině se začne tvořit pěna – přidejte špetku kvasinek. Přikryjte plátnem a nechte dál fermentovat 4 dny. Pak přelijte do jednotlivých lahví (lepší jsou PETky, ať doma nemáte o půl noci neočekávaně rychlý špunty). Vychlaďte.

Komentáře a dotazy…