Domácí pampeliškový med

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Květy pampelišek vložíme do hrnce, zalijeme je zhruba jedním litrem vody a vaříme 10-13 minut. Citrón vymačkáme, šťávu přidáme do hrnce k pampeliškám a luhujeme jeden den. Druhý den odvar přecedíme přes plátýnko, z pampelišek vymačkáme co nejvíce tekutiny a přidáme cukr. Odvar znovu povaříme, tentokrát podle toho, jak hustý med chceme (doporučuji kolem jedné hodiny, popř.déle). Horký pampeliškový med plníme do sklenic.

Komentáře a dotazy…