Domácí Langoš

Autor receptu: MarTina096 (11 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Do mísy dáme vlažné mléko, lžičku cukru a lžíci hladké mouky. Poté rozdrolíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou mouku, smetanu, špetku soli a sodu. Přidáme vykynutý kvásek, umícháme těsto a ihned bez nechání vykynout tvoříme bochánky, které roztahujeme na požadovanou velikost a v pánvi na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách. Na potírání langoše si uděláme směs. V hrnečku rozmícháme trochu vody nebo oleje se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí osmažené langoše potíráme. Můžeme poté přidat kečup, sýr apod. Přeji dobrou chuť.

Komentáře a dotazy…