Domácí griotka z višní

Autor receptu: Hanina (107 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Omyté višně sypeme do 4l zavařovací sklenice, zároveň prosypáváme cukrem a prokládáme nakrájeným citrónem, hřebíčkem a skořicí. Přikryjeme celofánem a druhý den zalijeme rumem nebo slivovicí tak, aby sklenice byla plná. Necháme asi 1 měsíc uležet. Pak višně zcedíme - 1.můžeme je použít na koláč nebo na pohár nebo jen tak na chuť nebo 2.dáme zpět do sklenice a zalijeme i levnějším červeným vínem a necháme 2 týdny uležet. Získáme tak lahodné červené víno, které zcedíme (višně se už musí vyhodit).

Komentáře a dotazy…