Dobošova torta

Autor receptu: najkuchtickalenka (135 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku a sneh z ôsmych bielkov. Zľahka premiešame. Z uvedenej hmoty upečieme 12 plátov. Do vymastenej tortovej formy dávame asi 2 lyžice cesta na jeden plát, rozotrieme a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Vychladnuté naplníme. Plnka: Do kastróla dáme cukor a zalejeme studenou vodou tak, aby bol cukor zakrytý. Uvaríme hustý sirup. Maslo a kakao zalejeme teplým sirupom. Po roztopení masla pridáme žĺtka. Prísady vymiešame do peny a po vychladnutí natierame na tortové pláty. Vrch ozdobíme zvyškom krému alebo čokoládovou polevou.

Komentáře a dotazy…