Dědovy oblíbené pomazánky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

S LOSOSEM: 250g jemného tvarohu, 125g uzeného lososa, 1 svazek čerstvého kopru, 1 citron, 1 malou bulvu fenyklu, sůl a mletý pepř Lososa nakrájejte na kousky, bulvu fenyklu rozčtvrťte, odstraňte tuhý střed a fenykl nakrájejte na tenké plátky. Tvaroh promíchejte s kousky uzeného lososa, nasekaným koprem, citronovou šťávou a fenyklem, osolte a opepřete. HERMELÍNOVÁ: 2 hermelíny, 1 malý pórek, 100g trvanlivého salámu, 150g tvrdého sýra, 4 lžíce majonézy, 4 lžíce zakysané smetany, sůl a mletý pepř, 2 rajčata, 4 housky Hermelíny a tvrdý sýr nastrouhejte, polovinu tvrdého sýra odložte stranou na ozdobu. Salám nakrájejte nadrobno, několik plátků si nechte stranou. Pórek omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Sýry promíchejte s majonézou, kysanou smetanou, nakrájeným salámem, většinou pórku, osolte a opepřete. Housky rozpůlte, namažte pomazánkou a každou obložte plátkem rajčete, kornoutkem salámu a nastrouhaným sýrem, ozdobte pórkem. SYREČKOVÁ: 200g syrečků, 2 lžíce másla, 1 lžičku kmínu, 1 jarní cibulku s natí, 200g měkkého tvarohu, 100ml smetany, sůl, drcený pepř, celozrnný chléb, řapíkatý celer a červenou papriku Syrečky nastrouhejte nebo rozmačkejte vidličkou a promíchejte je s jemně pokrájenou cibulkou, kmínem, pepřem a solí. Tvaroh vyšlehejte se smetanou na hladký krém a spojte se syrečkovou směsí. Podávejte s chlebem, řapíkatým celerem a paprikou. SÝROVÁ: 350g sýr Fitaki apetina, 2 lžíce smetany, 3 barevné papriky, 1 malá cibule, 1 lžička brynzy, sůl a pepř Papriky zbavte jádřince a dužinu nakrájejte nadrobno. Brynzu a smetanu vyšlehejte na hladký krém. Vmíchejte většinu pokrájených paprik a cibuli. Osolte, opepřete a podávejte na pečivu ozdobené zbylými paprikami. Sýr Apetina je ovčí sýr podobný sýru feta, ale v jemný a roztíratelný. Z ŘEDKVE A KŘENU 3 lžíce jemně nastrouhaného křenu, 1 větší černá ředkev, 2 menší nakyslá jablka, citronová šťáva, asi 60g majonézy, trochu cukru a soli Do misky dáme jemně nastrouhaný křen, jemně nastrouhanou ředkev a nastrouhaná jablka. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, trochu pocukrujeme a promícháme. Nakonec vmícháme majonézu a dáme do chladu rozležet.

Komentáře a dotazy…