Cukroví nejen pro celiaky - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

BEZLEPKOVÉ LINECKÉ 500 g mouky (400g Jizerky + 100g jemné rýžové), 250 g másla, 150g moučkového cukru, 1 vajíčko nastrouhaná kůra z citronu Smíchejte mouku s cukrem a kůrou z citronu, přidejte máslo (mělo by být na dvě hodiny vyndané z chladničky) a vajíčko. Zpracujte těsto, zabalte do fólie a dejte do chladničky na několik hodin. Po vytáhnutí chvíli počkejte, pak vyválejte těsto, vykrajujte různé tvary a cukroví dejte na plech s pečícím papírem. Pečte asi 10-15 minut na 170°C, když začne růžovět - vytáhněte. Vychladlé slepujte bio marmeládou podle chuti. BEZLEPKOVÉ ROHLÍČKY 350g mouky (200g Jizerky + 150g Unimixu), 100g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr Amylon, 100g mletých vlašských ořechů, 250g másla, 2 žloutky, moučkový a vanilkový cukr na obalení Ve větší míse promíchejte mouky, oba cukry a mleté ořechy. Pak přidejte máslo, které bylo předtím dvě hodiny při pokojové teplotě a žloutky. Zpracované těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na pár hodin do chladničky. Po vyndání z chladničky až po chvíli udělejte rohlíčky, dejte je na plech s pečícím papírem. Pečte asi 10 minut na 180°C. Ještě teplé bezlepkové rohlíčky obalte v moučkovém cukru. BEZLEPKOVÉ NEPEČENÉ SNĚHOVÉ KOULE 2 bílky, 80g moučkového cukru, 100g strouhaného bio kokosu, 2 lžíce karobu, 1 lžíce rumu a oloupané mandle. Ušlehejte tuhý sníh, do kterého postupně zašlehávejte cukr. Vmíchejte kokos smíchaný s karobem a lžící rumu. Do vláčného těstíčka balte oloupané mandle. Koule pak znovu obalte v kokosu. BEZLEPKOVÉ RUMOVÉ KULIČKY 200g bezlepkových piškotů, 1 lžíce karobu, 2 lžíce másla, 1 lžíce marmelády, 100g rozinek namočených v rumu (aby byly tak akorát potopené), kokos podle potřeby, kokos na obalení Piškoty nastrouhejte v mlýnku na strouhanku, přidejte k nim karob, rozpuštěné máslo, marmeládu a rozinky i s rumem. Těsto zpracujte a podle potřeby, přidejte přiměřené množství strouhaného kokosu. Udělejte kuličky a obalte ve strouhaném kokosu, pak je dejte do chladna v papírových košíčcích.

Komentáře a dotazy…