Čtyři výborné kávičky

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

FLAMBOVANÁ KÁVA 10g mleté kávy, 17cl vody, 1 kostka cukru, 4cl brandy, 20g pravé šlehačky (i neslazená ve spreji) Čerstvou mletou kávu nasypeme do džezvy, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu, necháme 2x vzkypět a odstavíme z teplé plotýnky. Po 1-2 minutách přidáme lžičku studené vody a necháme stát další minutu. Do silnostěnné sklenice dáme větší kostku cukru, na ni nalijeme nahřáté brandy a zapálíme. Jakmile plamen uhasne, nalijeme na cukr připravenou kávu a přidáme šlehačku. OŘÍŠKOVÉ ČOKOČÍNO 30ml hotové kávy, 10ml čokoládového sirupu, 10ml oříškového sirupu, 100ml studeného plnotučného mléka Připravímje si kávu, buď větší espresso nebo instatní kávu. Čokoládový sirup pomalu po lžičce vlijeme do slenice s kávou. Oříškový sirup smícháme s mlékem a šlehačem napěníme. Potom pomalu nalijeme na kávu. Zdobíme kakovým nebo skořicovým srdíčkem. BOMBARDINO 1 espresso, 10ml rumu, 10ml vaječňáku, ušlehaná šlehačka V hrnci svaříme vaječný likér s rumem a nalijeme do menší skleničky. Pomalu přilijeme espresso (nejlépe přes lžičku), po stěně skleničky. Zdobíme šlehačkou a nemícháme! ORANGE CAFFÉ S ČOKOLÁDOU větší espresso, 10ml pomeranč.sirupu, 10ml pikaa v tubě, 400ml šlehačky, 50ml čokol.sirupu Do malé skleničky vymáčkneme trochu Pikaa a stejné množství pomerančového sirupu. Připravíme espresso, které můžeme nahradit i jinak připravenou kávou. Šlehačku vyšleháme s čokoládovým sirupem a ozdobíme s ní vršek kávy.

Komentáře a dotazy…