Čočka žravka - vyzkoušená

Autor receptu: Tea1986 (6 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Čočku den předem namočíme, další den uvaříme v neosolené vodě-vařila jsem asi 1/4hodiny a už byla měkká. Velkou cibuli nakrájenou na drobno osmahneme na lžíci oleje, postupně přidáme nasekaný česnek najemno, pórek nakrájený na jemná kolečka, na kostičky nakrájenou libovou anglickou. Až je cibule nasládlá, nalijeme trochu kečupu - podle chuti, když tak můžeme přidat - dala jsem asi 7 lžic. Nechat ještě probublat, pak přidat čočku, promíchat, opět nechat prohřát, pak až solit - s tím opatrně, anglická už slaná je, tak postupně přidávat. Dala jsem vegetu a je to možná chutnější. Tuto variantu čočky spořádají i ti, kteří neradi obyčejnou čočku na husto - věřte mi, odzkoušeno na letním dětském táboře.

Komentáře a dotazy…