Cizrnový guláš se sójovým masem

Autor receptu: sonizna (502 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

1) Nejprve uvaříme sojové maso - do osolené vody vsypeme půl balíčku sojového masa (nejlépe nudličky), sůl, pepř, gulášové koření. Můžeme vařit s kořenovou zeleninou, nebo přidáme kostku bujonu. Vaříme asi 20 min, do změknutí masa. Poté maso scedíme, vývar však uchováme. 2) Cizrnu si necháme namočenou přes noc ve vodě (je jako jiné luštěniny). Poté cizrnu uvaříme doměkka. 3) Cibuli nakrájíme na kostičky. Cibuli opékáme v hlubší pánvi nebo menším kastrolu na oleji. Zaprášíme sladkou paprikou a hladkou moukou a chvíli smažíme. Poté zalijeme vývarem (pozor vývar může být příliš slaný, je vhodné ho proto naředit s vodou). Dochutíme paprikou, česnekem (nemusí být ale dodá tomu chuť). 4) Podáváme s chlebem nebo houskou. Množství surovin vyjde na 2 porce.

Komentáře a dotazy…