Cizrna s lečem

Autor receptu: Romik (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Cizrnu propláchneme a zalijeme vodou. Necháme bobtnat minimálně 12 hodin. Druhý den vodu slijeme, zalijeme čerstvou a pod pokličkou vaříme do změknutí cizrny (cca 45 minut). Zelí (pokud je příliš kyselé, můžeme propláchnout) překrájíme na menší kousky, podlijeme trochou vody, osolíme, osladíme a dusíme do měkka. Na sádle necháme zesklovatět pokrájenou cibuli. Pak dáme lečo a cizrnu,přidáme sul pepř a polelkové kořeni a asi 2 lžíce kečupu.A pudusime asi 20 minut.

Komentáře a dotazy…