Císařský trhanec (laskomina staréj)

Autor receptu: Polda (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Smícháme mléko, kysanou smetanu, žloutky, cukr, mouku a nastrouhanou kůru z citrónu a pomeranče, lehce osolíme a vymícháme hladké těsto. Přidáme rozinky namočené v rumu. Z bílků ušleháme sníh a do něj opatrně vmícháme cukr, poté jej vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme těsto, osmažíme do zlatova, pak obrátíme. Průběžně obracíme asi 2 minnuty a pak přendáme na pekáček a ještě asi 10 minut pečeme v troubě. Potom vyndáme a vidličkou roztrháme na kousky. Zbylou část cukru dáme na pánvičku a zkaramelizujeme a zalijeme rumem. Natrhané těsto vmícháme do karamelu s rumem Císařský trhanec posypte cukrem a podávejte s čerstvými malinami nebo s jahodami pokrájenými na kousky.

Komentáře a dotazy…