Chuťovka z uzeného kolena

Autor receptu: dajul (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(2 hlasy)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Koleno rozsekneme, umyjeme a dáme do tlakového hrnce. Přidáme pepř, nové koření, oloupanou cibuli a česnek, zalijeme vodou tak, ať máme koleno ponořené a uvedeme do varu. Posbíráme pěnu, která se na povrchu utvořila a uzavřeme poklicí. Vaříme 45 - 50 minut od bodu varu, hrnec stáhneme z ohně a necháme ještě 1/2 hodiny v uzavřeném hrnci. Maso z kolena obereme, nakrájíme na malé kousky a polévku ocedíme. Trošku polévky odebereme a ve vlažné rozmícháme želatinu. Polévku nalijeme na nakrájené maso, přidáme rozpuštěnou želatinu, promícháme, podle chuti dosolíme a nalijeme do forem nebo misek, které jsme vyložili mikroténem. Necháme v chladnu ztuhnout.

Komentáře a dotazy…