Choceňské jarní lívanečky

Autor receptu: Hana S (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Do mísy rozdrobte droždí, zasypte cukrem a lžící mouky, přidejte trochu vlahého mléka a nechte vzejít kvásek. Pak přilijte zbytek mléka , přidejte mouku, vejce, větší špetku soli, vše rozšlehejte a nechte vykynout. Špenát rozmrazte a vymačkejte (kopřivy spařte a jemně nasekejte). Jednu lžíci přidejte do vykynutého těsta, na másle zpěňze cibulku, nasekaný stroužek česneku, přidejte špenát nebo kopřivy. Duste, dokud se neodpaří voda a odstavte. Přimíchejte Lučinu nebo tvaroh a podle chuti osolte a opepřete. Z vykynutého těsta upečte lívanečky, které potřete špenátovou nebo kopřivovou směsí. Ozdobit můžete dle vlastního uvážení; např. 1/4 uvařeného vejce a na konec ještě jemně posypat sladkou paprikou.

Komentáře a dotazy…