Chobotničky s čočkou a rýží

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Nejdříve dáme vařit předem namočenou čočku. Čočku uvaříme do poloměkka. Zatímco se čočka vaří, dáme na olej zesklovatět cibuli nakrájenou na drobné kousky (můžeme přidat i česnek nakrájený na plátky). Na to dáme propláchnutou rýži, krátce orestujeme a zalijeme vodou tak, aby rýže byla potopená. Rýži necháme vařit cca 10-12 minut a přidáme polouvařenou čočku. Čočku s rýží dochutíme solí, popřípadě můžeme dát kostku masoxu a necháme 10 minut dovařit. Po vypnutí sporáku pokrm zakryjeme pokličkou a necháme ještě chvíli dojít. Dáme na talíř, spolu s párky upravenými do tvaru chobotniček. (Můžeme přidat sterilovanou okurku, nebo ozdobit kytičkami ze salátové okurky a papriky.

Komentáře a dotazy…