Chobotničky na víně

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Chobotničky opláchněte a nechte okapat. Spařte a oloupejte rajčata a překrájejte je na kusy. V kastrole rozpalte olej a vsypte chobotničky. Přidejte oloupaný a přepůlený česnek a míchejte a opékejte asi 15 minut, dokud se neodpaří tekutina, kterou chobotničky pustily. Přilijte červené víno a vinný ocet, přidejte rajčata, cibuli, bobkový list, protlak a opékejte. Zalijte vývarem, přikryjte poklicí a duste doměkka 45-60 minut. Průběžně kontrolujte, jestli jsou chobotničky hotové, případně přilijte ještě trochu vývaru. Jakmile jsou chobotničky úplně měkké, stáhněte kastrol z ohně a směs dochuťte oreganem, špetkou cukru, solí a čerstvě mletým pepřem.

Komentáře a dotazy…