Chatařská sekaná

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Mleté maso osolíme,opepříme,přidáme kmím,prolisovaný česnek,nakrájenou a na sádle osmahnutou cibuli,nakrájené a v mléce rozmočené housky,2 vejce,poprášíme hladkou moukou a směs důkladně promícháme.Podle potřeby zahustíme strouhankou.Na mikrotenovém sáčku vytvoříme z masové směsi dva obdélníkové pláty.Ty pokryjeme kolečky salámu a smaženicí z nakrájených žampionů,kterou jsme okmínovali a zahustili 2 vejci.Pomocí mikroténu každý plát zavineme a zmáčkneme,aby nevznikly vzduchové mezery.Obě šišky sekané vložíme do sádlem pomaštěného pekáče,podlijemehrnkem vody a pečeme asi 1 hodinu při 200 stupních.Ke konci pečení můžeme teplotu snížit,aby se sekaná na povrchu nepálila.

Komentáře a dotazy…