Čevabčiči v celerové omáčce

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených
  1. Suroviny na čevabčiči dáme do misky a dobře prohněteme. Pokud je směs řidší, zpevníme ji troškou strouhanky.
  2. Na podložce hotovou směs rozválíme na obdélník, který nakrájíme podélně napůl a pak příčně na proužky, které ještě rukama jemně poválíme do tvaru válečku.
  3. Takto nachystané čevabčiči v kastrolu osmažíme na másle, vyjmeme na talíř a na výpeku orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na jemno nastrouhaný celer, krátce orestujeme, přidáme česnek, koření, sůl, zaprášíme škrobem, krátce promícháme a podlijeme vývarem.
  4. Asi po 15 minutách dušení do omáčky vložíme osmažené čevabčiči, prohřejeme a podáváme.
  5. Vhodná příloha: Rýže, šťouchané brambory, bramborová kaše, těstoviny.

Komentáře a dotazy…