Červený rybíz á la brusinky

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
19× přidáno do oblíbených

Zralý červený rybíz obereme na jednotlivé kuličky a pečlivě odstraníme špatné plody. Opereme, necháme okapat a přidáme cukr. Smícháme dohromady a v chladnu necháme do druhého dne uležet. Pak přidáme skořici, kyselinu citronovou, hřebíčky a asi čtvrt hodiny povaříme na mírném plameni. Přidáme rum a horké plníme do malých skleniček - používám od jogurtů, které jsem předtím pořádně vymyla vřelou vodou. Po naplnění otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Poměrně pak zahoustne. Uložíme v chladnu a temnu. Z jednoho kg rybízu mám asi 6 skleniček od malých jogurtů. Výborné a levné místo brusinek na svíčkovou, i k dalším sladkoslaným masům.

Komentáře a dotazy…