Cantucci - mandlový chlebíček

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Z mouky, krupicového cukru, vanilkového cukru, soli, mandlové aroma a vejce ušleháme elektrickým šlehačem těsto, které pak ještě jednou prohněteme pomoučněnýma rukama. Nakonec do něj vmícháme mandle. Na pomoučněném vále utvoříme z těsta váleček (asi 2,5 cm vysoký a 4,5 cm široký), ten přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v horké troubě při střední teplotě nejprve asi 25 minut. Pak jej potřeme máslem a pečeme dalších asi 20 minut. Upečený chlebíček ihned rozkrájíme na 1/2 cm řezy. Uděláme cca 25 kousků.

Komentáře a dotazy…