Buřtguláš

Autor receptu: Kamil Uspávač (387 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Do hluboké pánve dáme sádlo, na něm osmažíme dvě pokrájené cibule a přidáme na tenké plátky rozkrájenou uzeninu. Společně smažíme tak dlouho, dokud párky nepustí šťávu. Odstavíme z přímého ohně a vmícháme papriku. Nesmí ztmavnout, jinak zhořkne. Podlijeme trochou vody a společně dusíme ještě asi 15 minut. Potom buď zahustíme moukou, nebo vmícháme obsah sáčku, rozmíchaný ve studené vodě. což je rychlejší, protože mouku musíme aspoň 20 minut provařit. Dochutíme rozetřeným česnekem a majoránkou. Podáváme s chlebem nebo rohlíky.

Komentáře a dotazy…