Brokolice s masovou omáčkou

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka a rozdělíme na 2 porce. Každou na talíři přelijeme masovou omáčkou a posypeme sýrem. Omáčka: Na oleji zpěníme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, za stálého míchání osmažíme, podlijeme vodou a dusíme asi 15 minut. Pak přidáme kečup, na plátky nakrájené žampiony, mouku rozmíchanou ve 2 lžících vody, pepř a nové koření a dusíme ještě asi 10 minut. Pak koření vyndáme, omáčku osolíme, ochutíme citronovou šťávou (nebo můžeme použít 3 lžíce bílého vína) a worcestrovou omáčkou a necháme přejít varem. Podle chuti ji ještě můžeme přisladit . TIP: Je vodné i pro diabetiky, za předpokladu, že použijeme DIA KEČUP a na přislazení náhradní SLADIDLO - 1 porce 20g sacharidů.

Komentáře a dotazy…